Innerscale

Objekt, 2014

Duchamps Ready – Made fra 1917 er et tidligt tilløb, Object Trouvé, minimalisme, koncept kunst, Arte Povera, Fluxus kunst fra 60erne, tilstræbte i modsætning til 40-50’erne modernismens personfikserede kunst (kulturradikalismen), anonymitet, serialitet, struktur, proces, her blev objektbegrebet udtryk for en afpersonificeret referenceløs ”skulptur” og begrebet multiple var en ophævelse af modernismens krav til det unikke kunstværk. 

Nu er der gået mere end et halvt århundrede, kunstrummet er i dag eksploderet i opportunistisk markedsskrigeri, der faldbyder det hele i utallige kombinationer, som det nyeste nye i tidens krav på events. ’Innerscale’ er en sådan tidens hybrid, det er både et objekt uden referencer, en ren minimal struktur i et enkelt billigt materiale, gips.

Det er en multiple fremstillet af stukkatøren uden et kunstnerisk fingeraftryk, men på samme tid ligger der i titlen Innerscale mulighed for, at objektet er en skulptur, der refererer til et indre rum, udenfor objektet, i den enkelte.

Materiale

Gips

Mål

12 x 10 x 6 cm

Edition/nr.

150

Samarbejdspartnere

Edition Block, Edition Moen, Politiken

Foto

© Stine Heger