Title BN

Gravmonumenter, Kunstindustrimuseet, København

24.04. – 30.05.2010
Body

Gennem tiderne, fra præhistoriske perioder til nutiden, har det været tradition at sætte en markør, som viser, hvor et gravsted er. Vi vælger at erindre de døde ved at sætte et minde i form af en gravsten, et gravminde. En gravsten fortæller historie. Også gennem valget af materiale og design. Stilhistorien underbygger personoplysningerne på stenen og gør kirkegården til mere end gravplads.

Stenhuggerlauget i Danmark har taget initiativ til at fastholde denne tradition ved at bede billedkunstnerne Sophia Kalkau, Elisabeth Toubro, Lone Høyer Hansen, Morten Stræde, Bjørn Poulsen og Bjørn Nørgaard om at komme med hver deres forslag til et gravminde, designet med udspring i vores fælles nutid, så vi i en fælles fremtid har gravsten, der fortæller historier, som de har været fortalt i årtusinder. Resultaterne spænder vidt, fra det stramt minimalistiske i form til det figurativt fortællende.

Kilde: Stenhuggerlauget

Værker i udstillingen
Installationsfoto
Installationsfoto
Udstillingsplakat

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers