Title BN

ARoS samling: 1960 – nu, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Aarhus

10.02.2024 – permanent udstilling
Body

Udstillingen ARoS samling 1960–nu vil sprudle af farver og symboler og fremhæve den højlydte dialog om kunstens rolle og udveksling af idéer og udtryk, som kendetegner de seneste 60 års kunsthistorie: En periode hvor selve kunstbegrebet var til debat, og kunsten antog radikalt nye former og udtryk.

Udstillingen tager afsæt i en periode, hvor der blev gjort op med det klassiske maleri og idealet om det kunstneriske geni. I 1960’erne blev kunsten konceptualiseret og gjort politisk, og besøgende kan se frem til et veloplagt møde med stilretninger som Pop Art, Noveau réalisme og Fluxus.

Værker af blandt andre Andy Warhol, Robert Rauschenberg, Joseph Beuys og Raymond Hains præsenteres overfor tidlige værker og eksperimenter af dengang unge danske kunstnere som Lene Adler Petersen, Bjørn Nørgaard, Per Kirkeby, Kirsten Ortwed og Poul Gernes. Generationen af danske kunstnere kastede sig ud i at fortolke de internationale strømninger og blev senere ledende skikkelser i dansk samtidskunst.

Kilde: ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS har 115 sylteglas i deres samling. Foto: ARoS Aarhus Kunstmuseum
Foto: ARoS Aarhus Kunstmuseum

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers